Vegetarische chili con carne

2 februari 2018

Vegetarische Chili con carne met quinoa en walnoten

 

Vind je het ook lastig om gerechten te bedenken waar geen vlees in gaat? Probeer dan eens deze vegetarische chili con carne met quinoa en walnoten. Zelfs de kids smullen er hier van, dat zegt wel wat! Er gaan aardig wat kruiden in. Mocht je deze niet in je voorraadkast hebben staan, kun je evt. ook een potje Mexicaanse kruiden hiervoor gebruiken. Aan de slag!

 

 

 

 

Benodigdheden (4 personen)

  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 blik bio tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el soja saus
  • 1/2 el honing
  • 1 blik (bio) bruine bonen
  • 1 blikje (bio) mais
  • 3 a 4 takjes verse peterselie (of koriander)
  • 1 avocado
  • 3 handjes walnoten, ongebrand en ongezouten
  • 1/2 limoen
  • 250-300 gr quinoa
  • Olijfolie

 

 

Voor de kruidenmix

  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl basilicum
  • 2 tl komijnzaden
  • 1 tl oregano
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Snufje zwarte peper

 

 

Nodig:

Hapjespan, vergiet, pan om de quinoa in te koken

 

Bereiden:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
  2. Snij de ui en knoflook in stukjes, net als de (ontpitte) 2 paprika’s en halve rode peper
  3. Verwarm wat olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de stukjes ui en knoflook aan
  4. Voeg dan de gedroogde kruiden toe: de 1/2 tl chilivlokken, 1 1/2 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 2 tl basilicum, 2 tl komijn, 1 tl oregano, 1 tl kaneel en 1/2 tl nootmuskaat en snuf peper toe en bak kort mee.
  5. Doe de stukjes rode peper en paprika erbij en laat dit zo’n 3 minuten meebakken
  6. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en schenk de 2 el soja saus en 1/2 el honing erbij. Breng dit aan de kook
  7. Vul het blikje van de tomatenpuree met water en doe dit ook in de pan. Laat het zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen
  8. Spoel de zwarte bonen en mais onder de kraan af in een vergiet. Zet apart.
  9. Snij de avocado in kwarten en daarna in fijne reepjes. Pluk de blaadjes koriander van de takjes en hak de walnoten grof.
  10. Voeg nu de quinoa, zwarte bonen, mais en walnoten toe aan de pan met chili en laat het even warm worden
  11. Serveer de maaltijd met verse koriander en de schijfjes avocado
  12. Pers wat limoensap over het gerecht en smullen maar!!
Comer sabroso!

 

Liefs,

Lot

 

Charlotte Hageman begeleidt, adviseert en motiveert bij het maken van de juiste keuzes als het om voeding, leefstijl en gezondheid gaat.

 

Wil ook jij graag afvallen, een gezondere leefstijl en kun je een stok achter de deur goed gebruiken?

 

Neem dan contact met ons op 

Telefoon : 06 – 24388183
E-mail : info@afvallenmetlot.nl 

Agro Business park 22

6708 PW Wageningen

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste tips en gezonde recepten