Muffins van havermout en kwark met een bups fruit

26 november 2016

Havermoutmuffins met kwark en

een bups fruit

Oh, maar dit is een lekkere traktatie voor in het weekend! Zie de muffins als een vervanger voor de calorierijke witte bollen met croissantjes. Ze zijn zo lekker, neem er dan ook niet teveel van, je bent gewaarschuwd haha ūüėČ Scrol gauw door naar het recept van deze heerlijke muffins –>

img_9575

 

Ingredi√ęnten

  • 175 gram speltmeel
  • 150 gram havermout
  • 3 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 50 gram zachte dadels zonder pit
  • 2 eieren
  • 150 gram kwark
  • 200 ml (geiten)melk
  • ¬Ĺ citroen
  • 2 tl honing
  • 5 el kokosolie
  • Een lekkere bups fruit, zoals¬†aardbeien, blauwe bessen, bramen of¬†frambozen
 

 

Keukengerei:

Een bakvorm voor 12 muffins 
Een mixer of keukenmachine
 
 

Bereidingswijze van de muffins

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de meel, havermout, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en roer goed door. Deze mag even blijven staan*
  3. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd deze in hele kleine stukjes en prak deze vervolgens (of doe¬†de dadels even in een keukenmachine om ze tot een egale massa te ‘hakken’). Doe de gehakte dadels¬†in een kom en doe hier de eieren bij. Roer nu goed door met een vork, en prak als het ware de dadels door de eieren heen. Je zult eerst¬†wat klontjes hebben, maar als je een paar minuten goed roert en prakt,¬†worden die klontjes steeds kleiner.
  4. Vervolgens mag de kwark er doorheen, samen met de melk, het sap van een halve citroen en de honing.
  5. Smelt de kokosolie in een steelpan (niet laten koken) en roer ook deze door het mengsel heen.
  6. Voeg dit alles nu samen met de havermout, meel, bakpoeder en zout en roer alles door elkaar totdat het een samenhangend geheel is. Niet te lang, zo worden de muffins het luchtigst.
  7. Was het fruit, snijd de aardbeien in stukjes en spatel deze door het muffinbeslag.
  8. Verdeel nu het mengsel over 12 muffinvormpjes. De vormpjes worden heel vol, maar dat is de bedoeling.
  9. Zet in de oven. Controleer na 35 minuten met een prikkertje of de muffins gaar zijn. Het kan zijn dat ze wat langer in de oven moeten blijven, dus houd ze zelf even in de gaten. Als ze te bruin dreigen te worden, kun je de muffins even afdekken met wat aluminiumfolie. Eet smakelijk!

 

img_9566

Liefs,

Lot

 

Charlotte Hageman begeleidt, adviseert en motiveert bij het maken van de juiste keuzes als het om voeding, leefstijl en gezondheid gaat.

 

Wil ook jij graag afvallen, een gezondere leefstijl en kun je een stok achter de deur goed gebruiken?

 

Neem dan contact met ons op 

Telefoon :¬†06 ‚Äď 24388183
E-mail : info@afvallenmetlot.nl 

Agro Business park 22

6708 PW Wageningen

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste tips en gezonde recepten