Ontbijtcake met havermout en noten

30 januari 2017

Havermoutcake met noten

Oh wat is deze havermoutcake lekker! En ook nog eens verantwoord: TOPPIE!

Ik krijg vaak de vraag of ik een vervanger weet voor -de ontbijtkoek-. Ik was hier zelf vroeger ook verslaafd aan. Mijn oma at het bij de koffie, m’n moeder, tante, zus… een rare gewoonte van onze familie haha 😉 Helaas zitten er in de ontbijtkoeken, behalve conserveringsmiddelen veeeeeeel suikers. Daarom ging ik voor jullie op zoek naar een vervanger. Het populaire bananenbrood was al een succes, maar op een gegeven moment kreeg ik zin aan ‘iets anders’, misschien herken je die behoefte bij jezelf wel. Toen kwam ik dit recept van de havermoutcake met noten tegen en ik moet zeggen; het is een succes! Ik ben er zelf heel enthousiast over en mijn klanten ook! Tijd dus om deze met jullie te delen, het recept dan he 😉

 

Benodigdheden

  • 120 gram havermout
  • 60 gram amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 2 handjes noten: pecannoten & walnoten (een beetje extra voor de garnering)
  • Rozijnen, 1 handje
  • Snufje zout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 150 ml geitenyoghurt (lust je dat niet, geen ramp, met Griekse yoghurt smaakt ‘ie nog steeds heerlijk!)

Vergeet niet te checken of je bakpapier in huis hebt!

 

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
  • Leg alvast het bakpapier in het cakeblik, maak deze evt. iets vochtig met wat water zodat je de ontbijtcake er straks gemakkelijker uit krijgt
  • Meng de havermout tot meel m.b.v. een keukenmachine/blender. Een staafmixer zou ook kunnen, gebruik dan wel even een theedoek om alles in de mengkom te houden 😉
  • Voeg hierbij het amandelmeel(60 gr), de bakpoeder(1/2 tl), kaneel (1 tl) en het snufje zout toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Nu mag de 150 ml yoghurt erdoor geblenderd/gemixt worden
  • Voeg de 2 eieren en de banaan hieraan toe. Mix verder en wacht tot het een luchtig, glad beslag is geworden (mix niet te lang)
  • Meng nu de noten en rozijnen door het beslag met een houten lepel
  • Schenk nu het beslag in de bakvorm en strooi er nog wat extra walnoten overheen
  • De ontbijtcake mag nu 30-35 min. in de voorverwarmde oven

 

De ontbijtcake is lekker als warm ontbijt maar je kunt de ontbijtcake ook prima laten afkoelen, in stukken snijden en invriezen om hem als verantwoord tussendoortje/lunch te eten! Als lunch kun je een kommetje salade erbij eten. Ik zeg altijd, overal waar ‘te’ voor staat is niet goed, dus blijf lekker variëren en eet het dus niet te vaak. Ik adviseer mijn klanten max 1 plak per dag en max 4 per week.

 

Besmeer je plak ontbijtcake met een laagje roomboter(zo verlaag je de GI) of een keer als extra traktatie hier overheen een dun laagje vruchtenspread, yummmm!

 

GENIET ERVAN!!

 

 

Liefs,

Lot

 

Charlotte Hageman begeleidt, adviseert en motiveert bij het maken van de juiste keuzes als het om voeding, leefstijl en gezondheid gaat.

 

Wil ook jij graag afvallen, een gezondere leefstijl en kun je een stok achter de deur goed gebruiken?

 

Neem dan contact met ons op 

Telefoon : 06 – 24388183
E-mail : info@afvallenmetlot.nl 

Agro Business park 22

6708 PW Wageningen

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste tips en gezonde recepten