Havermout koekjes

17 september 2018

Havermoutkoekjes

Oeh ja, deze zijn lekker! Ik ging eerlijk gezegd op zoek naar een recept voor verantwoorde havermout koekjes met zo min mogelijk calorieën, maar even onder ons; ze waren niet te eten… Dus ik zeg heel eerlijk, ze zijn niet geheel caloriearm, maar wel super lekker! Haha, ook belangrijk 😉 Wil je echt letten op de calorietjes, minder dan de hoeveelheid honing, rozijnen en/of banaan. Op naar het recept voor de lekkere havermoutkoekjes –>

 

 

Benodigdheden

  • 150 gr havermout
  • 50 gr havervlokken
  • 75 gr gesmolten kokosolie
  • 50 gr honing
  • 2 eieren
  • Snuf zout
  • Bubs blauwe bessen
  • Handje walnoten
  • Half geprakte banaan
  • Handje rozijnen

 

Nodig :  Beslagkom en bakpapier

 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de 2 eieren los in de beslagkom. Voeg hieraan de 50 gr honing, 50 gr havervlokken, 150 gr havermout en het snufje zout toe, samen met de halve geprakte banaan en handje rozijnen
  3. Smelt de kokosolie op middelhoog vuur in een pannetje. Schep deze hierna door het mengsel. Is het deeg te los? Voeg dan evt. een ei extra aan het beslag toe.
  4. Schep een eetlepel deeg uit de kom, leg het deeg op het bakpapier en maak er een rondje van m.b.v. 2 eetlepels. Druk de havermoutkoekjes een beetje plat.
  5. Ze mogen nu de oven in! Bak ze in 12 tot 15 minuten licht goudbruin.
  6. Haal de havermout koekjes uit de oven en laat ze zeker 10 minuten afkoelen. Je kunt de havermout koekjes bewaren in een afgesloten trommel (als je ze kunt weerstaan haha)

Enjoy!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste tips en gezonde recepten