Glutenvrije pannenkoekjes

3 april 2017

Glutenvrije pannenkoekjes

 

Ik kwam dit recept tegen en wat is hij makkelijk en lekker! De pannenkoekjes zijn glutenvrij, ze worden nl. gemaakt van havermout, yoghurt, ei en banaan. De glutenvrije pannenkoekjes kun je echt heel goed serveren straks bij het paasontbijt. Ik zou zeggen … probeer ze maar alvast uit op een rustige zondagmorgen! Op naar het recept ; wat hebben we nodig voor 6-8 pannenkoekjes …

 

 

Ingrediënten  

  • 75 gr Havermout
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 Rijpe banaan
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Vers fruit als topping : bijv. blauwe bessen en aardbeien
  • Olijfolie om in te bakken

 

Glutenvrije pannenkoekjes

 

Bereiding

  1. Doe de 150 ml Griekse yoghurt in een kom en voeg de 75 gr havermout hieraan toe
  2. Het ei en de banaan mogen erbij gedaan worden, samen met de 1/2 tl bakpoeder en 1 tl kaneel
  3. Meng alles door elkaar m.b.v. een staafmixer totdat het een beslag wordt. Het klopt dat dit beslag vrij dik is!
  4. Verwarm wat olie in een koekenpan en schep met een soeplepel kleine beetjes beslag in de pan in de vorm van een rondje (max 3 pannenkoekjes per bakbeurt)
  5. Bak de glutenvrije pannenkoekjes eerst aan de ene kant mooi bruin en wacht tot de bovenkant gestold is. Draai deze dan voorzichtig om en bak de andere kant bruin
  6. Serveer de pannenkoekjes met wat fruit en evt. wat kokospoeder

     

    Geniet ervan!

 

Liefs,

Lot

Gewichtsconsulent en leefstijlcoach

 

Charlotte Hageman begeleidt, adviseert en motiveert bij het maken van de juiste keuzes als het om voeding, leefstijl en gezondheid gaat.

 

Wil ook jij graag afvallen, een gezondere leefstijl en kun je een stok achter de deur goed gebruiken?

 

Neem dan contact met ons op 

Telefoon : 06 – 24388183
E-mail : info@afvallenmetlot.nl 

Agro Business park 22

6708 PW Wageningen

 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste tips en gezonde recepten