Fris en fit op vakantie

26 juli 2018

Zo ga je fris en fit op vakantie

De zomervakantie is in volle gang, ben jij al bijna zover?

Hoogstwaarschijnlijk herken je de stress wel voordat je daadwerkelijk aan je reis begint. “Heb ik alles wel mee, zijn alle papieren in orde, gaat het allemaal wel passen?” etc. Als je niet oppast, begin je je vakantie met een vermoeid lichaam en een vol hoofd. Geen ingrediënten voor een relaxte start van je vakantie. Dàt moeten we natuurlijk niet hebben 😉 Hierbij dan ook tips om toch zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen zo vlak voor je vertrek. Zorg dat je fris en fit op vakantie gaat!

 

 

Tip 1 : Vooraf zo gezond mogelijk eten en drinken

Ga ervoor om in de periode voordat je op vakantie gaat, zo gezond mogelijk te eten en te drinken. Hierdoor bouw je een betere weerstand op, heb je meer energie en ga je lekkerder en met een meer voldaan gevoel op reis. Wat is hierbij belangrijk? Dat je de snelle suikers en de transvetten skipt. En dat je regelmatig, genoeg en gevarieerd eet. 

 

 

Tip 2 : Slaap en rust voldoende

Zorg ervoor dat je genoeg slaapt en voldoende rustmomenten inplant. Niet dat je onbesuisd maar doorgaat. Juist even uit die chaos stappen, levert je weer ruimte op in je hoofd en overzie je alles weer wat helderder. 

 

 

 

Tip 3 : Maak lijstjes

Lijstjes maken, zijn hulpmiddelen om overzicht te krijgen. ´Wat moet ik nog regelen, wat moet ik nog halen´ etc. Ga hier echt even voor zitten, dat werkt vaak beter. Of als je wat te binnen schiet, noteer het dan in je telefoon omdat je die vaak wel bij je hebt. Je zou jaarlijks hetzelfde lijstje erbij kunnen pakken zodat je niet iedere keer het wiel opnieuw hoeft uit te vinden 😉

Hier vind je een checklist waarop staat wat je mee kunt nemen, handig! 

 

 

Tip 4 : Blijf lekker sporten

Ga voor je vakantie een keer extra sporten. Waarom? Omdat het je echt meer energie geeft, je krijgt er een voldaan gevoel van en … je kunt je hoofd lekker leegmaken tijdens zo’n training!

 

 

Tip 5 : Kids uit logeren 

Heb je kinderen? Laat ze dat laatste nachtje lekker logeren bij opa en/of oma. Ze hebben niks aan gestreste ouders en opa en oma kunnen dan mooi nog even wat leuks met ze doen. Iedereen blij!

 

 

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben. Ik wens ieder een hele mooie, tevreden en relaxte vakantie toe!

Liefs,

Lot

 

Charlotte Hageman begeleidt, adviseert en motiveert bij het maken van de juiste keuzes als het om voeding, leefstijl en gezondheid gaat.

 

Wil ook jij graag afvallen, een gezondere leefstijl en kun je een stok achter de deur goed gebruiken?

 

Neem dan contact met ons op 

Telefoon : 06 – 24388183
E-mail : info@afvallenmetlot.nl 

Agro Business park 22

6708 PW Wageningen

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste tips en gezonde recepten