Courgette soep met zalm

13 juni 2017

Courgette soep met zalm

Jeej! Deze is lekker snel klaar, en zo smaakvol! Zelfs de kinderen zaten ervan te smullen, -het-was-eindelijk-stil-in-huis- haha ūüėČ Hier het recept van de courgette soep met zalm!

Ingredi√ęnten

 • 2 grote¬†courgettes (op de foto staan 4 kleine courgettes afgebeeld)
 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 ltr water
 • 2 groentebouillonblokjes (z.m. natuurwinkel, zonder gist) Wil je minder zoute soep, kies dan 1 blokje.
 • scheutje plantaardige room (garnering)
 • 100 gr zalmfilet
 • olijfolie

Bereiding

 1. Snij de 2 courgettes, de 3 teentjes knoflook en de ui in stukjes (alles wordt straks geblenderd, dus de grootte hoeft niet precies hetzelfde te zijn)
 2. Verhit in een soeppan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de 3 teentjes knoflook totdat ze er glazig uitzien. Hierna mogen de stukjes courgettes erbij. Bak ze 5 minuten mee. Blijf wel af&toe roeren
 3. Doe nu het water (1 ltr) erbij met de 2 bouillonblokjes. Breng het water aan de kook. Zet het vuur hierna laag en laat het zo’n 20 minuten pruttelen
 4. Snij de zalmfilet in stukjes en zet ze even apart
 5. Pureer de soep met een staafmixer
 6. Schep de soep in de soepkommen, doe er een scheutje soja room doorheen en garneer met een eetlepel de stukjes zalmfilet. En klaar is je verse courgette soep met zalm!

 

EET LEKKER!

 

Over Lot en koken

Ik ben geen kok. Sterker nog, ik hou helemaal niet zo van koken. Waarom niet? Omdat ik simpelweg de tijd er niet voor heb. En ik denk dat velen zich hierin herkennen. Iedereen is tegenwoordig druk met 1001 dingen tegelijk. We willen een goede ouder zijn, een lieve partner, vriendin, dochter, buurvrouw, collega etc. We willen ons werk goed doen, maar ook een net huis hebben en tussendoor een keer zien te sporten/ontspannen … Het is soms best flink aanpoten. Dus logisch dat we het onszelf graag makkelijk maken op ’t gebied van koken. 

Dat merk ik ook heel duidelijk bij mijn klanten. Niet teveel rompslomp; ze willen niet voor 1 recept naar allerlei winkels moeten fietsen. Nee, het gerecht moet snel klaar zijn en vooral gemakkelijk zijn.

Niet alleen mijn adviezen zijn zo, maar dus ook mijn recepten.

 

Ik haal mijn inspiratie¬†uit moderne¬†kookboeken¬†of internet. Ik kies¬†de makkelijke¬†& gezonde recepten voor jullie¬†uit¬†en vervang waar nodig ongezonde ingredi√ęnten voor gezondere zodat ze goed passen in de visie van Afvallen met Lot. Deze keer heb ik mijn inspiratie gehaald uit het recept van mind your feed.¬†Geniet van deze courgette soep met zalm!

 

 

Charlotte Hageman begeleidt, adviseert en motiveert bij het maken van de juiste keuzes als het om voeding, leefstijl en gezondheid gaat.

 

Wil ook jij graag afvallen, een gezondere leefstijl en kun je een stok achter de deur goed gebruiken?

 

Neem dan contact met ons op 

Telefoon :¬†06 ‚Äď 24388183
E-mail : info@afvallenmetlot.nl 

Agro Business park 22

6708 PW Wageningen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste tips en gezonde recepten