Bewust en gezond eten

Bewust en gezond eten, het klinkt zo eenvoudig. Toch blijkt het in de praktijk enorm lastig om hier zelf een weg in te vinden. Overal lees je verschillende diëten en visies over (on)gezonde voeding. En ook de schappen van de supermarkt liggen vol producten die gezond lijken, maar dit niet zijn. Mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. Ik help je als leefstijl- en voedingscoach, hierin graag verder. Want bewust en gezond eten is eigenlijk niet zo heel erg ingewikkeld, maar je hebt waarschijnlijk net even dat duwtje in de juiste richting nodig.

 

Ik sta helemaal niet achter strenge (crash)diëten, pillen of poeders. Wél zorg ik voor een voedingsschema die lekkere en gezonde voeding met voldoende voedingsstoffen bevatten. Ik sta achter onbewerkte voeding, dus koken zonder pakjes en zakjes. Ik leer je de gezonde producten en gerechten te kiezen die goed voor je zijn.

 

Perfectie bestaat niet, ook niet in je voeding. Het is immers niet vol te houden om 100% gezond te eten en te leven. En daarom kan er heus af en toe iets minder gezonds gegeten worden. Ik hanteer daarom de 80/20 regel. Dit staat voor 80% gezond eten en 20% minder gezonde voeding. Door in het voedingsschema af en toe iets lekker toe te voegen, is het makkelijker om jouw einddoel te behalen en vast te houden. Want het werkt vaak averechts als we onszelf iets ontzeggen. Het gaat erom dat je bewust leert kiezen. Ik help je om hierin de juiste balans aan te brengen.