Appel kaneel cake
Ik kwam een heerlijk recept tegen van een appel kaneel cake. Oeh, wat zag hij er smakelijk uit! Maar helaas gingen er toch aardig wat koolhydraten in. Ik heb dan ook voor jullie het recept aangepast en ik moet zeggen dat hij super lekker geworden is! Deze cake is trouwens ideaal om mee te nemen als tussendoortje. Benieuwd? Lees hier wat erin gaat en hoe je ‘m gemakkelijk klaar maakt.
Benodigdheden
100 gr speltmeel
50 gr amandelmeel
75 gr kokosolie
75 ml volle kwark
3 appels
Handje rozijnen
2 tl palmsuiker
2 eieren
1 el honing
2 tl kaneel
1 afgestreken el appelstroop
1 tl bakpoeder
snuf zout
Handje walnoten
Nodig
3 kommen, cakeblik, steelpan, bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Schil de 3 appels en snij de appels en (handvol) walnoten in stukjes. Meng deze met de 2 tl palmsuiker, klein handje rozijnen en 2 tl kaneel. Even omscheppen en zet deze even in een kom apart
- Smelt de 75 gr kokosolie in een pannetje
- Klop nu de 2 eieren luchtig in een kom en voeg hier de el honing, el appelstroop en 75gr kwark aan toe. Schenk de kokosolie erbij en meng het met een vork tot een beslag
- Doe de 100 gr speltmeel, 50 gr amandelmeel en de tl bakpoeder in een kom en voeg een snufje zout toe. Meng dit goed samen.
- Vervolgens mag beetje bij beetje het mengsel van de kwark&ei door het meel geroerd worden. Roer totdat het een glad beslag geworden is
- Doe wat bakpapier in het cakeblik. Schenk nu de helft van het beslag in het cakeblik. Schep dan de appels erbij en vul dan de vorm verder met het beslag.
- Schuif de appel kaneel cake voor 45 minuten de voorverwarmde oven in. Even wachten en klaar!!
Geniet ervan!
Liefs,
Lot
Charlotte Hageman begeleidt, adviseert en motiveert bij het maken van de juiste keuzes als het om voeding, leefstijl en gezondheid gaat.
Wil ook jij graag afvallen, een gezondere leefstijl en kun je een stok achter de deur goed gebruiken?
Neem dan contact met ons op
Telefoon : 06 – 24388183
E-mail : info@afvallenmetlot.nlAgro Business park 22
6708 PW Wageningen